(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Xalq sahna raqsi uzun tarixiy taraqqiyotga ega san’at turi bo‘lib, u har bir xalqning milliy urf-odatlari, qadriyatlari va badiiy didini o‘zida mujassam etgan. Bu san’at turining rivoji, avvalo, har bir mamlakatda xalq raqslari merosining asrab-avaylanishi va zamonaviy talqinda namoyon etilishiga bog‘liq. Xalq raqsining sahnaga ko‘chirilishi, uning musiqiy hamda dramaturgik ifodasi, zamonaviy uslubda qayta ishlanishi nafaqat mamlakat ichida balki, xalqaro maydonda ham keng e’tirof topmoqda. Ushbu maqolada Xalq sahna raqsining xalqaro sahnadagi nufuzi haqida ma’lumotlar berilgan.