(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada metrologiya va standartlashtirish fanini o‘qitishda kompetensiyaviy yondashuv asosida dars jarayonini tashkil etishning innovatsion va zamonaviy usullari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim sharoitida mazkur fanlarni o‘qitish nafaqat nazariy bilim berish, balki talabalarda o‘lchash, me’yorlashtirish, standart hujjatlar bilan ishlash, sifat ko‘rsatkichlarini baholash hamda kasbiy vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilish kompetensiyalarini shakllantirishni talab etadi. Tadqiqotda interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha usuli, amaliy mashg‘ulotlar, raqamli texnologiyalar va fanlararo integratsiya imkoniyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Tahlil natijalari kompetensiyaviy yondashuv asosida tashkil etilgan darslar talabalarning mustaqil fikrlashi, kasbiy tayyorgarligi va ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanini ko‘rsatdi.