(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada mustaqil ta’lim tushunchasining ta’rixiy ildizlari, uning qadimgi antik davrdan boshlab, XX asrgacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan va mustaqil ta’lim konsepsiyasi ishlab chiqilib, Malcolm Knowles va boshqa olimlarning mulohazalari haqida umumiy fikrlar keltirilgan. Mustaqil ta’limning oliy ta’lim tizimidagi mazmun-mohiyati, uning pedagogik-psixologik xususiyatlari va kredit-modul tizimidagi o‘rni tahlil qilingan.Shuningdek, oliy ta’lim tizimida filologik yo‘nalishida mustaqil ta’limni tashkil qilishning maqsad va vazifalari, uning talaba avtonomiyasini shakllantirishdagi tutgan o‘rni yoritilgan.