(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur tadqiqot ishida XIX asr Qo‘qon adabiy muhitida g‘azal janrining rivojlanish bosqichlari, mavzuviy va badiiy-uslubiy xususiyatlari atroflicha tahlil qilinadi. Qo‘qon xonligi davrida ijod qilgan shoirlar ijodida g‘azal janrining takomili, yangilanish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, g‘azal janrining an’anaviy va zamonaviy jihatlari qiyosiy tahlil asosida ochib beriladi.