(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish orqali akademik yozuv jarayonida metakognitiv strategiyalarni rivojlantirish masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda metakognitsiya tushunchasining nazariy asoslari, akademik yozuv jarayonidagi o‘rni hamda raqamli texnologiyalar yordamida talabalar tomonidan yozma nutqni rejalashtirish, monitoring qilish va baholash jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Sun’iy intellekt vositalarining akademik matn yaratish jarayonida qo‘llanilishi talabalar tafakkurining refleksiv va tahliliy faolligini oshirishi ilmiy jihatdan asoslab beriladi.