(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola zamonaviy ta’lim jarayonida xalq pedagogikasi metodlarini qo‘llash orqali talabalarda ijobiy nutqiy xulq-atvorni shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Maqolada xalq pedagogikasining asosiy tamoyillari, uning talabalarning axloqiy va nutqiy madaniyatiga ta’siri, shuningdek, o‘quv jarayonida ushbu metodlarni samarali qo‘llash strategiyalari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy pedagogik meros asosida tashkil etilgan ta’lim vositalari talabalarda ijobiy muloqot, o‘zini tutish madaniyati va konstruktiv fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, maqola xalq pedagogikasi vositalarining zamonaviy psixologik va pedagogik nazariyalar bilan integratsiyasi imkoniyatlarini ham ochib beradi.