(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm jadidchilik harakati, uning o‘ziga xos xususiyatlari va farqli jihatlari, shuningdek jadid ijodkorlarning adabiy merosi tahlil qilinadi. Ushbu adabiy merosning bugungi davr o‘qituvchilari uchun ahamiyatli jihatlari tadqiq etiladi. Bu borada ensiklopediya va beshta monografiya, ikkita risola va 50 ga yaqin maqolalar yaratgan Sayyora Samandar, Umid Bekmuhammad asarlari pedagogik nuqtai nazardan yoritib beriladi.