(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga tasviriy san’atni o‘qitishda zamonaviy pedagogik mahorat va innovatsion texnologiyalarning uyg‘unligi tadqiq etilgan. Tadqiqotning maqsadi ta’lim tizimini 2030-yilgacha rivojlantirish konsepsiyasi doirasida bo‘lajak tasviriy san’at o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini oshirish va dars sifatini yaxshilash usullarini ishlab chiqishdan iborat. Ishda ilg‘or pedagogik tajribalarni tahlil qilish, siklografiya, okulografiya va multimedia vositalarini qo‘llash metodologiyasidan foydalanilgan. Natijada, vizual texnologiyalar va raqamli animatsiyalardan foydalanish o‘quvchilarning badiiy idrokini kengaytirishi hamda uzoq muddatli xotirani shakllantirishi isbotlangan. Xulosa sifatida, boshlang‘ich ta’limda tasviriy faoliyatni samarali tashkil etish uchun o‘qituvchidan yuksak pedagogik texnika va innovatsion metodlarni dars mavzusiga mos tanlash mahorati talab etilishi asoslab berilgan.