(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada maxsus pedagogika fanining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, uning ijtimoiy-pedagogik dolzarbligi, sohada mavjud asosiy muammolar hamda ularni hal etishga qaratilgan samarali yechimlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalar bilan ishlashda erta diagnostika, korreksion-pedagogik yordam, inklyuziv ta’limni rivojlantirish va ta’lim muassasasi–oila hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan. Tezis materiallari maxsus pedagogika sohasida faoliyat yuritayotgan pedagoglar, defektologlar va ilmiy tadqiqotchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.