(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada integrativ yondashuv asosida o‘quvchilarning kasb tanlash kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning kasbiy o‘zini anglashini shakllantirish, ularni ongli ravishda kasb tanlashga yo‘naltirish hamda mehnat bozori talablariga mos mutaxassislarni tayyorlash muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda integrativ ta’lim yondashuvining mohiyati, fanlararo aloqadorlikning pedagogik ahamiyati hamda o‘quvchilarning kasb tanlash kompetensiyalarini rivojlantirishga ta’siri o‘rganildi. Ilmiy-pedagogik adabiyotlar tahlili, taqqoslash va umumlashtirish metodlari asosida integrativ yondashuvning o‘quvchilarning qiziqishlari, qobiliyatlari va kasbiy motivatsiyasini rivojlantirishdagi o‘rni yoritildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirib, ularning kelajak kasbini ongli ravishda tanlash kompetensiyasini shakllantirishga xizmat qiladi.