(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at fanlarini o‘qitish jarayonida uchraydigan dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Xususan, nazariya va amaliyot uyg‘unligining sustligi, baholashning subyektivligi, material-texnik ta’minot, raqamli vizual muhitning ta’siri, talabalarning ko‘rish madaniyati va akademik halollik masalalari, pedagogik kadrlar metodik kompetensiyasi hamda inkluziv yondashuvga oid muammolar yoritiladi. Muammolarni bartaraf etish uchun kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘quv natijalarini aniq indikatorlarga bog‘lash, portfolioga yo‘naltirilgan topshiriqlar tizimi, rubrikali baholash, bosqichma-bosqich metodik algoritmlar (kuzatish–tahlil–qurilish–ton–refleksiya), shuningdek, raqamli resurslardan me’yoriy foydalanish bo‘yicha tavsiyalar taklif etiladi. Maqola natijalari tasviriy san’atni o‘qitish sifatini oshirish va bo‘lajak o‘qituvchining kasbiy kompetensiyalarini mustahkamlashga xizmat qiladi.