(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning STEAM texnologiyasidan foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda STEAM yondashuvining fanlararo integratsiyaga asoslanganligi, ijodiy va tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi o‘rni hamda oliy ta’lim jarayonida amaliy loyihalar orqali kompetensiyalarni rivojlantirish mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida STEAM texnologiyalarini joriy etish istiqbollari va muammolari ilmiy manbalar asosida tahlil etilgan. Maqolada talabalarning innovatsion salohiyatini oshirishga qaratilgan pedagogik model taklif etiladi.