(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada xamsanavislikdagi ishqiy dostonlar tarkibidagi muqaddima va xotima boblarning asar umumiy konsepsiyasida tutgan o‘rni haqida mulohaza yuritiladi. Qiyosiy tadqiq uchun Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” hamda Abdurahmon Jomiyning “Yusuf va Zulayho” dostonlari asos qilib olinib, ulardagi muqaddima va xotima boblarning o‘xshash va farqli jihatlari tahlil ostiga olinadi. Umumiy ma’noda ushbu boblarning dostonlar mazmun-mohiyati va ularni tadqiq etishdagi ahamiyatini ochib berish ayni maqolaning belgilangan vazifasi sanaladi.