(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu mavzuda o‘zbek mumtoz adabiyotining buyuk namoyandasi Muhammad Alining ijodi va uning adabiyotshunoslikda o‘rganilish tarixi tahlil qilinadi. Maqolada shoirning hayoti, badiiy merosi, asarlarining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari va o‘zbek adabiy tanqidchiligida tutgan o‘rni yoritiladi. Muhammad Alining she’riy mahorati, tasavvuf falsafasi bilan uyg‘unlashgan lirikasi, hamda uning zamonaviy tadqiqotlardagi talqini ko‘rib chiqiladi. Adabiyotshunoslar tomonidan amalga oshirilgan ilmiy izlanishlar, monografiyalar va maqolalar tahlil etiladi va shoirning o‘zbek adabiyoti tarixidagi ahamiyati yanada to‘liqroq namoyon bo‘ladi.