(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotidagi ota obrazining oiladagi o‘rni va uning ideal qiyofasi tahlil qilinadi. Hikoya janri doirasida ota timsolining milliy qadriyatlar, ma’naviyat va tarbiya bilan bog‘liqligi ko‘rsatilib, jahon adabiyotidagi ota obrazlari bilan solishtiriladi. Tadqiqotda Abdulla Qahhor, Odil Yoqubov, Qo‘chqor Norqobil va O‘lmas Umarbekov hikoyalari misol qilib keltirilib, ota obrazining psixologik, ijtimoiy va ma’naviy jihatlari yoritilgan. Shu bilan birga, ota obrazining tarixiy jarayonlar, ijtimoiy o‘zgarishlar va oiladagi mas’uliyat bilan bog‘liq transformatsiyasi tahlil qilinadi.