(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Michel de Montaigne ning “Tajribalar” (“Essais”) asari filologik va falsafiy jihatdan kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda muallifning esse janrini shakllantirishdagi o‘rni, individual uslubi hamda matnning lingvopoetik xususiyatlari yoritiladi. Asarda inson tabiati, subyektiv tajriba va o‘zlikni anglash muammosi markaziy konsept sifatida talqin etilib, muallifning introspektiv yondashuvi orqali shaxs va borliq o‘rtasidagi munosabat ochib beriladi. Shuningdek, “Tajribalar” asarida nutq strategiyalari, muallif diskursi va refleksiv tafakkur unsurlari tahlil qilinib, uning Yevropa esseistik an’anasidagi o‘rni ilmiy asosda baholanadi. Tadqiqot natijalari Monten ijodining nafaqat falsafiy, balki filologik ahamiyatini ham ochib berishga xizmat qiladi.