(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Zamonaviy ingliz adabiyotining eng muhim namoyondalaridan biri hisoblangan Ayris Myordok (1919–1999) faylasuf va yozuvchi kasbida faoliyat yuritgan bo‘lib, adabiyot va falsafani uyg‘unlashtirgan ijodi bilan mashhurdir. Myordok Irlandiyada tug‘ilgan, keyinchalik Oksford universitetida ta’lim olgan va shu yerda falsafa bo‘yicha faoliyat yuritgan. Uning ilmiy qarashlari ko‘proq axloq falsafasi, ekzistensializm va neoplatonizm bilan bog‘liq. Mazkur maqolada ingliz yozuvchisi Ayris Myordok romanlarida tabiat xronotopining badiiy va falsafiy funksiyalari tahlil qilinadi. Tabiat tasvirlari orqali qahramonlarning ichki ruhiy kechinmalari, ekzistensial izlanishlari va metafizik qarashlari ochib beriladi. Shuningdek, go‘zallik va ulug‘vorlik kategoriyalarining badiiy talqini yoritiladi.