(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada metafora hosil qiluvchi lisoniy vositalarning struktur va semantik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Metafora til birliklarining obrazli ifodalanishida muhim stilistik vosita sifatida namoyon bo‘lib, u nutqning ta’sirchanligi va badiiyligini oshiradi. Tadqiqot jarayonida metafora hosil qiluvchi asosiy lisoniy vositalar – leksik birliklar, so‘z birikmalari hamda grammatik konstruktsiyalar o‘rganildi. Metaforaning shakllanishida o‘xshashlik, analogiya va assotsiativ tafakkur muhim rol o‘ynashi ilmiy asosda yoritildi. Shuningdek, metafora hosil qiluvchi vositalarning struktur-semantik tasnifi ishlab chiqildi va ularning til tizimidagi o‘rni ko‘rsatib berildi.