(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim tizimida raqamli ekotizimni shakllantirish va uning pedagoglarning innovatsion mobilligini rivojlantirishga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli ekotizimning tarkibiy komponentlari, funksional imkoniyatlari hamda pedagogik jarayonga integratsiyasi yoritiladi. Shuningdek, pedagoglarning innovatsion mobilligi tushunchasi, uning tarkibiy komponentlari va raqamli muhit bilan o‘zaro bog‘liqligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari raqamli ta’lim muhitida pedagoglarning kasbiy rivojlanishini takomillashtirishga xizmat qiladi.