(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida “Elektr va magnetizm” fanini o‘qitishda simulyatsion dasturlardan foydalanishga asoslangan zamonaviy pedagogik metodlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda simulyatsiya asosida o‘qitishning samaradorligi an’anaviy metodlar bilan solishtirildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, simulyatsion yondashuvlar talabalar tomonidan murakkab fizik tushunchalarni o‘zlashtirish darajasini oshiradi, ularning motivatsiyasini kuchaytiradi va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantiradi.