(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimida o‘qish savodxonligi darslarini tashkil etishda o‘quvchilarning tafakkur erkinligini rivojlantirishga yo‘naltirilgan kreativ topshiriqlarni loyihalash va konstruksiyalash masalalari yoritilgan. Ushbu maqolada kreativ topshiriqlarning nazariy-metodologik asoslari, ularni ishlab chiqish tamoyillari, amaliy mexanizmlari hamda pedagogik samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari kreativ yondashuvga asoslangan topshiriqlar o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tanqidiy va ijodiy tafakkurini rivojlantirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.