(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inson resurslarini boshqarish tushunchasining ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi maktabgacha taʼlim tizimidagi inson resurslarini boshqarishning mohiyati, tarkibiy elementlari va oʻziga xos xususiyatlarini aniqlashdan iborat. Maqolada mavzuga oid mahalliy va xorijiy adabiyotlar tizimli ravishda oʻrganilib, inson resurslarini boshqarishning turli yondashuvlari qiyosiy tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha taʼlim tashkilotlarida kadrlarni tanlash, moslashtirish, ragʻbatlantirish va kasbiy rivojlantirish jarayonlarining oʻziga xos jihatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijasida maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inson resurslarini boshqarishning modeli taklif etilgan boʻlib, unda boshqaruvning pedagogik, psixologik va tashkiliy-metodik jihatlari uygʻunlashtirilgan. Maqola materiallaridan maktabgacha taʼlim tashkilotlari rahbarlari, pedagog kadrlar va ushbu sohadagi mutaxassislar amaliy faoliyatlarida foydalanishlari mumkin.