(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada o‘rta ta’lim bosqichidagi o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda akmeologik yondashuvning ahamiyati va metodik imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, 6–7-sinf o‘quvchilari misolida ijodiy salohiyatni shakllantirishning samarali usullari va pedagogik yo‘nalishlari yoritilgan. Maqola akmeologik yondashuv orqali o‘quvchini shaxsiy rivojlantirish, mustaqil fikrlash va yangi g‘oyalar yaratishga o‘rgatish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.