(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada fentezi janrining zamonaviy adabiyotdagi o‘rni, nazariy talqinlari va lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Fentezining fantastik adabiyot doirasidagi maqomi turli olimlar qarashlari asosida yoritilib, uning mustaqil adabiy janr sifatidagi belgilari asoslab beriladi. Tadqiqotda janrning kompozitsion qurilishi, syujet dinamikasi, obrazlar tizimi, mifologik asoslari hamda lisoniy vositalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, “janr” va “yo‘nalish” tushunchalari qiyosiy tahlil qilinib, fentezining barqaror mazmuniy, shakliy va konseptual xususiyatlarga ega ekanligi ko‘rsatiladi. Natijada fentezi o‘ziga xos estetik tamoyillar, takrorlanuvchi struktura va nominativ mexanizmlarga tayanuvchi mustaqil janr sifatida baholanadi.