(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish sharoitida oliy ta’lim muassasalari boshqaruv faoliyatining transformatsiyasi chuqurlashtirilgan nazariy tahlil asosida yoritiladi. Maqolada raqamli transformatsiya nazariyasi, data-driven management konsepsiyasi, dinamik qobiliyatlar nazariyasi hamda innovatsion menejment yondashuvlari integratsiyasi asosida oliy ta’lim boshqaruvining yangi modeli asoslanadi. Tadqiqot natijasida SI asosidagi adaptiv va prognozlashga yo‘naltirilgan boshqaruv tizimining konseptual modeli ishlab chiqiladi.