(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarda trendlar orqali feyk axborot tarqalishining xususiyatlari, mexanizmlari va jamiyatga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, feyk axborotning ommalashuvida algoritmlar, blogerlar va auditoriya xulq-atvorining o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, trendlar orqali tarqalayotgan axborotlar ko‘p hollarda tekshirilmasdan qabul qilinadi va bu axborot xavfsizligiga jiddiy tahdid soladi.