(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur tadqiqot ishida veb platformalar asosida texnikum o‘quvchilarining raqamli kompetentligini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida zamonaviy veb texnologiyalar va raqamli platformalardan samarali foydalanish orqali o‘quvchilarning axborot bilan ishlash, internet resurslaridan foydalanish, onlayn muloqot qilish hamda raqamli muhitda mustaqil faoliyat yuritish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, raqamli kompetentlikni rivojlantirishning asosiy ko‘rsatkichlari, mezonlari va baholash usullari aniqlanadi. Tadqiqot natijalari texnikumlarda ta’lim jarayonini raqamlashtirish va o‘quvchilarning kasbiy tayyorgarligini oshirishga xizmat qiladi.