(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi “bezovta bo‘lmoq” semantik maydoniga kiruvchi leksemalarning sinonimik va leksikografik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida izohli lug‘at materiallari asosida ushbu maydonga oid birliklar aniqlanib, ularning ma’no yaqinligi, belgi darajasi hamda uslubiy xususiyatlari o‘rganildi. Tahlil natijasida semantik maydon tarkibidagi leksemalar yadro va periferiya guruhlariga ajratildi. Shuningdek, ular o‘rtasidagi sinonimik, darajaviy va uslubiy munosabatlar yoritildi.