(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Shayx Ahmad Taroziyning “Funun ul-balog‘a” asarida badiiy san’atlar talqinining an’anaviylik xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarning Sharq mumtoz poetikasi bilan bog‘liqligi, nazariy asoslari hamda unda qo‘llanilgan manbalar tizimi yoritiladi. Shuningdek, muallifning arab, fors va turkiy adabiy an’analardan foydalanish usullari ilmiy jihatdan asoslanadi.