(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Abdulla Oripovning “Chaqmoq”, “Bahor ayyomi” va “Navro‘z qutlovi” she’rlari badiiy-estetik hamda g‘oyaviy jihatdan tahlil qilinadi. Tabiat hodisalari tasviri, bahor faslining poetik talqini hamda Navro‘z bayramining milliy-ma’naviy mohiyati yoritiladi. Shuningdek, she’rlarda qo‘llangan metafora, o‘xshatish, antiteza va personifikatsiya kabi badiiy tasvir vositalarining funksional xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tahlil jarayonida tabiat obrazlarining lirik qahramon ruhiyati bilan bog‘liqligi hamda milliy qadriyatlarning poetik ifodasi ilmiy asosda ochib beriladi.