(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilar xitoy tilini o‘rganishda duch keladigan eng muhim qiyinchiliklardan biri - uning tonal tizimini o‘zlashtirish ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot xitoy tilidagi ohanglarning til xususiyatlari, ularning ma’nolarni ajratishga qanday yordam berishi va ohang tizimisiz tillarni o‘rganuvchilar duch keladigan qiyinchiliklarni ko‘rib chiqadi. Ohangni idrok etish, toʻgʻri talaffuz qilish, bogʻlangan nutqda tonal izchillikni saqlash, uchinchi ohang bilan yuzaga keladigan fonetik oʻzgarishlarga alohida eʼtibor beriladi. Maqolada, shuningdek, fonetik faoliyatni tizimli ravishda tashkil qilish va talabalarning nutq tilini tushunish qobiliyatini yaxshilash orqali ushbu muammolarni hal qilish uchun mo‘ljallangan foydali o‘qitish usullari taklif etiladi. Tadqiqot natijalari xitoy tilini chet tili sifatida o‘qitishda qo‘llaniladigan usullarni yaxshilashga yordam beradi.