(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola badiiy matnni sotsiopragmatik nuqtai nazardan o‘rganib, tilning ijtimoiy kontekstdagi funksiyasini va genderga asoslangan nutq tafovutlarini yoritadi. Tadqiqotda “Sinchalak” qissasidagi ikki asosiy obrazning nutqi tahlil qilinib, erkak nutqi kuch va baholash strategiyalari bilan, ayol nutqi esa muloqotni uyg‘unlashtirish va izoh berishga qaratilganligi aniqlangan. Shu bilan maqola badiiy matnda nutqiy vositalar va kommunikativ strategiyalar orqali ijtimoiy munosabatlarni qanday aks ettirilishini ko‘rsatadi va sotsiopragmatik tadqiqotlarga yangi ma’lumotlar taqdim etadi.