(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada qoraqalpoq va ingliz tillari o‘rtasidagi lingvistik interferensiya muammolari ilmiynazariy jihatdan tahlil qilingan. Til o‘rganish jarayonida ona tilining ikkinchi tilga ko‘rsatadigan ta’siri natijasida yuzaga keladigan interferensiya hodisasi, uning fonetik, leksik va grammatik darajalari batafsil yoritilgan. Shuningdek, qoraqalpoq tilida so‘zlashuvchi o‘quvchilarning ingliz tilini o‘zlashtirish jarayonida duch keladigan tipik xatolari va ularning sabablari tahlil qilingan. Maqolada interferensiyani bartaraf etishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.