(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada sud diskursida argumentatsiyaning lingvopragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot sud nutqining institutsional tabiati, argumentativ strategiyalar hamda presuppozitsiya, implikatura, modallik va evidensiallik kabi pragmatik vositalarning rolini aniqlashga qaratilgan. Deskriptiv va pragmatik tahlil metodlari asosida sud nutqida qo‘llaniladigan savol konstruktsiyalari va dalilni ifodalovchi lingvistik birliklar o‘rganiladi. Natijalar sud diskursida argumentatsiya mantiqiy tuzilma bilan bir qatorda pragmatik mexanizmlar orqali ham shakllanishini ko‘rsatadi. Tadqiqot sud nutqini lingvopragmatik nuqtai nazardan tahlil qilish huquqiy kommunikatsiyani chuqurroq anglashga yordam berishini ta’kidlaydi.