(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada mustaqillik davri o‘zbek she’riyatining yirik vakili Abdulla Oripov ijodida onomastik birliklarning qo‘llanishi va ularning badiiy-estetik hamda g‘oyaviy vazifalari tahlil qilinadi. Shoir she’riyatida uchraydigan antroponimlar, toponimlar, etnonimlar va teonimlar milliy ongni shakllantirish, tarixiy xotiraga yuzlanish hamda istiqlol g‘oyalarini badiiy ifodalashda muhim omil sifatida talqin etiladi. Shu bilan birga onomastik birliklarning poetik matndagi semantik yuklamasi va ramziy mohiyati yoritiladi.