(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek leksikografiyasida qomusiy lug‘atlarning shakllanishi, taraqqiyot bosqichlari va ilmiy-amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, Oʻzbekiston milliy ensiklopediyasi hamda Oʻzbek sovet ensiklopediyasi kabi yirik ensiklopedik nashrlarning konseptual asoslari, ularning terminologik tizimni standartlashtirish, ilmiy bilimlarni ommalashtirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy raqamli leksikografiya sharoitida qomusiy lug‘atlarning transformatsiya jarayonlari ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi.