(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada turkiy xalqlar og‘zaki epik merosining yirik namunalari hisoblangan “Dada Qo‘rqut” va “Alpomish” dostonlarida kasb-hunar, mehnat va ijtimoiy faoliyat motivlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilindi. Dostonlarda aks etgan chorvachilik, jangchilik, hunarmandchilik hamda kundalik turmush mehnati bilan bog‘liq tasvirlar epik tafakkur mahsuli sifatida yoritiladi. Shuningdek, mehnatning qahramon xarakterini shakllantirishdagi o‘rni qiyosiy asosda ochib beriladi. Mazkur maqolada “Alpomish” va “Dada Qo‘rqut” dostonlarida aks etgan kasb-hunar va mehnat motivlarini ilmiy tahlil qilish, ularning umumiylik va farqlarini aniqlash, folklorshunoslik nazariyasi asosida qiyosiy xulosalar chiqarildi.