(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati tumanlarida qo‘llaniladigan shevalarning o‘zaro farqli jihatlari, ularning leksik, grammatik va fonetik xususiyatlari ilmiy asosda tahlil etiladi. Jumladan, ayrim tumanlarda unli va undosh tovushlar talaffuzidagi o‘ziga xos o‘zgarishlar, so‘z yasalishi va qo‘shimcha qo‘llashdagi farqlar qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada Xorazm shevalarining adabiy til bilan o‘zaro munosabati, ularning umumxalq tiliga ta’siri va bugungi kundagi saqlanish darajasi yuzasidan ilmiy xulosalar bayon etiladi. Tadqiqot natijalari hududiy dialektlarni tizimli o‘rganish hamda ularning lingvistik ahamiyatini aniqlashda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi