(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalar o‘quv faoliyatini samarali boshqarishning pedagogik shart-sharoitlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida talabalar o‘quv faoliyatini tashkil etish va boshqarishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, xususan, talaba markazli ta’lim, kompetensiyaviy yondashuv, interaktiv ta’lim texnologiyalari hamda raqamli ta’lim muhitining o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, talabalar o‘quv faoliyatini samarali boshqarishda motivatsion muhit yaratish, mustaqil ta’limni tashkil etish, o‘quv jarayonini monitoring qilish va baholash tizimini takomillashtirishning ahamiyati asoslab beriladi. Maqolada pedagogik jarayonda talabalar faolligini oshirish, ularning bilish faoliyatini rivojlantirish hamda o‘quv jarayonini samarali tashkil etishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim tizimida o‘quv jarayonini takomillashtirish, ta’lim sifatini oshirish va talabalar kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.