(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada aqli zaif o‘quvchilarda o‘qishni o‘zlashtirish jarayonini motivatsiya asosida takomillashtirishning pedagogik-psixologik imkoniyatlari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida aqli zaif o‘quvchilarning bilish faoliyati, o‘quv motivatsiyasi, qiziqishlari hamda o‘qish ko‘nikmalarining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar o‘rganiladi. Shuningdek, o‘qishni o‘zlashtirish jarayonini samarali tashkil etishda motivatsion yondashuv, didaktik o‘yinlar, vizual texnologiyalar, interaktiv metodlar va individual pedagogik qo‘llabquvvatlashning ahamiyati asoslab beriladi. Maqolada aqli zaif o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning bilish faolligini rivojlantirish hamda o‘qish malakasini shakllantirishga qaratilgan pedagogik texnologiya modeli ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari maxsus ta’lim muassasalarida o‘qish darslarini tashkil etish samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning o‘quv motivatsiyasini rivojlantirish hamda ularning o‘qish kompetensiyasini takomillashtirishga xizmat qiladi.