(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz musiqa san’atining yirik namoyandasi, mohir hofiz va bastakor Hoji Abdulaziz Abdurasulovning hayoti va ijodiy faoliyati tahlil qilinadi. Uning Samarqand musiqa muhitida shakllanishi, Shashmaqom an’analarini rivojlantirishdagi o‘rni, ijrochilik uslubining o‘ziga xos jihatlari hamda milliy musiqa madaniyatiga qo‘shgan hissasi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, san’atkorning bastakorlik merosi va maqom ijrochiligiga kiritgan yangiliklari tahlil etiladi.