(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Hozirgi kunda axborot texnologiyalari va global madaniyatning ta’siri ostida bolalar va o‘smirlar orasida zararli odatlarning tarqalishi muhim ijtimoiy muammo hisoblanadi. Ayniqsa, internet va ijtimoiy tarmoqlarda turli salbiy axborotlarning keng tarqalishi yoshlarning ongiga bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu yosh davrda jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanish jarayoni tez kechadi, shuning uchun sog‘lom hayot tarzini shakllantirish va gigiyenik odatlarni erta yoshdan o‘rgatish katta ahamiyatga ega. Chunki bolalik davrida shakllangan odatlar insonning butun hayoti davomida saqlanib qoladi va uning kelajakdagi turmush sifatini belgilaydi. Sog‘lom turmush tarzi bo‘yicha bilim va ko‘nikmalarni tizimli ravishda berish bolalarning kelajakdagi salomatligini mustahkamlashga xizmat qiladi. Bu jarayonda ota-ona, maktab va jamiyatning o‘zaro hamkorligi muhim rol o‘ynaydi.