(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarining 7-sinflarida ingliz tilini o‘qitishda sun’iy intellekt texnologiyalarini tanlash mezonlari ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi. Maqolada sun’iy intellekt vositalarini pedagogik, psixologik va texnologik mezonlar asosida saralash modeli ishlab chiqildi. Tahlillar shuni ko‘rsatdiki, adaptiv va kommunikativ yo‘naltirilgan sun’iy intellekt tizimlari o‘quvchilarning til kompetensiyalarini rivojlantirishda samarali vosita bo‘la oladi.