(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada yozma nutqni rivojlantirishda raqamli hikoyalash (digital storytelling) metodining pedagogik va lingvistik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli hikoya yaratish jarayonining o‘quvchilarning yozma nutq faolligi, ijodiy fikrlashi hamda matn tuzish ko‘nikmalariga ta’siri yoritiladi. Raqamli hikoyalash metodining pedagogik jihatdan o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, mustaqil va reflektiv faoliyatini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab beriladi. Lingvistik nuqtai nazardan esa mazkur metod yozma nutqning leksik boyligi, grammatik aniqligi va mantiqiy izchilligini takomillashtirish imkoniyatiga ega ekanligi ko‘rsatib beriladi. Maqola natijalari raqamli hikoyalash metodining yozma nutqni rivojlantirishda samarali innovatsion vosita ekanligini tasdiqlaydi.