(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Shayx Ahmad Taroziyning “Funun ul-balog‘a” asari xususiyatlari, asarning aruz qismi mohiyati, turkiy aruzshunoslikka xos jihatlari ochib berilgan. Shuningdek, arab aruzining fors she’riyati va turkiy tilda qay darajada qo‘llanilishi masalalariga ham to‘xtalib o‘tilgan. “Funun ul-balog‘a” asari aruz haqidagi alohida tadqiqot hisoblanib, muallif tomonidan arab aruzning nazariy asoslari hamda aruzning turkiy tilga xos xususiyatlari aks ettirilgaan.