(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola o‘rta asrlar arab tilshunosligining rivojlanishi va bu davrda fe’llar tadqiqi rivojiga o‘z hissasini qo‘shgan olimlar va ularning yozgan asarlari tahliliga bag’ishlanadi. Dastlab Sibavayhning “Al-Kitob” asarida fe’llarning yorilish prinsiplari, so‘ngra Al-Farisiyning “Kitabu-l-hujjati li-l-qurroi-s-sab’ati” asaridagi fe’l va fe’liy omillar hamda Mahmud Zamaxshariyning “Al-Mufassal” asari va undagi “fe’l bobi”ning Sibavayhning “Al-Kitob” asari bilan qiyosiy tahlili keltirib o‘tiladi.