(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotidagi roman-esse o‘rganilgan. Unda Nodir Normatovning “Ro‘zi Choriyevning so‘nggi vasiyati” nomli asari misolida roman-essening o‘ziga xos xususiyatlari, yozuvchi ijodiy konsepsiyasi, obraz yaratish mahorati tahlil etilgan. Maqolada roma- essening bugungi adabiy jarayondagi o‘rni adibning romannavislik mahorati bilan o‘zaro mushtaraklikda yoritilgan. Muallif roman-esse haqidagi fikr-qarashlarini romandan keltirilgan ko‘plab misollar tahlili vositasida asoslagan. Ilgari surilgan fikr-mulohazalar tadqiqotchi tomonidan muxtasar holda umumlashtirilgan.