(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada adabiy xotira nazariyasining nazariy-metodologik asoslari hamda uning badiiy matn tahlilidagi amaliy ko‘rinishlari tadqiq etiladi. Maqolada adabiy matn jamiyatning tarixiy-madaniy tajribasini saqlovchi va talqin qiluvchi narrativ mexanizm sifatida talqin etiladi. Tahlil materiali sifatida Abdulla Qodiriyning "O‘tkan kunlar" romani hamda Chingiz Aytmatov asarlari tanlab olinib, ularda tarixiy va madaniy xotiraning badiiy ifodasi o‘rganildi. Tadqiqot adabiy xotira nazariyasining nafaqat nazariy, balki amaliy ahamiyatini ham asoslab beradi.