(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola raqamli adabiyot tushunchasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda uning asosiy turlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda raqamli adabiyotning gipermatnli badiiy asar, interaktiv adabiyot, lokativ narrativlar, generativ matn va raqamli she’riyat kabi ko‘rinishlari nazariy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, Espen Aarset, N. Ketrin Heyles, Jorj Landov kabi olimlarning qarashlari tahlil qilinib, raqamli adabiyotning an’anaviy adabiyotdan farqli jihatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada raqamli texnologiyalarning adabiy jarayon va o‘quvchi tajribasiga ta’siri misollar orqali asoslab beriladi. Natijada raqamli adabiyot zamonaviy adabiyotshunoslikning muhim va istiqbolli yo‘nalishlaridan biri ekanligi xulosaga kelingan.