(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tadqiqot ingliz va o‘zbek nutqida ruhiy holatlarning ifodalanishi madaniy me’yorlar ta’sirida qanday shakllanishini o‘rganadi. Tahlil natijalari ingliz tilida hissiyotlar ko‘proq to‘g‘ridan-to‘g‘ri, o‘zbek tilida esa ko‘proq bilvosita va kontekst orqali ifodalanishini ko‘rsatadi. Natijalar psixolingvistika va madaniyatlararo muloqot uchun muhimdir.